Elinstallationer i Uppsala

Enhagens El åtar sig alla typer av elinstallationer och elarbeten. Allt från planering och installationer vid nybygge av bostäder och industrier till servicearbete samt felsökningar och reparationer av data och telenät.

Elinstallation

Hos oss får du alltid hjälp av en certifierad och erfaren elektriker. Vi hjälper dig med din elinstallation i Uppsala och säkerställer att arbetet utförs fackmannamässigt och enligt rådande branschregler. Därför kan du känna dig trygg i att låta oss utföra elinstallationen. Inget jobb är omöjligt för oss. Vi åtar oss allt från små jobb till mer omfattande projekt.

Exempel på elinstallationer vi utför:

Ugn/spishäll, golvvärme, Smarta hem, Spabad

Kraftinstallation

Vi drar fram kraften du behöver för din bostad, lokal eller kontor. För att säkerställa att utlösningsvillkor och belastningsvillkor uppfylls enligt rådande branschstandarder utför vi ledningsberäkningar med hjälp av datoriserade program. För att förhindra egendomsskada eller personskada, löser vi ut skydden i anläggningen. Dessutom utförs installationsprovning och därefter får du samtliga provningsprotokoll och ledningslistor med beräkningar.

Exempel på kraftinstallationer vi utför:

Motorer, frekvensomriktare, kök,  tvättmaskiner, matning till centraler

Belysning

Lys upp ditt hem med oss. Vi på Enhagens El har goda kunskaper av ljussättning, vare sig det gäller armaturer eller vilken belysning som passar kund. Vi har mångårig erfarenhet av att ha arbetat med LED-belysning, lysrör, spotlights, downlights med mera. Det är mycket som händer inom utveckling av belysning och vi strävar alltid efter att hålla oss uppdaterade inom de nyaste lösningarna som marknaden har att erbjuda. Låt oss komma ut till er fastighet och se vad ni söker, så kan ni få ett kostnadsförslag. Vi ljussätter kök, badrum, kontor och industrilokaler.

Datanät & Telenät

Vi erbjuder projektering och installation av datanät samt telenät i Uppsala. Vår personal är certifierade nätverkstekniker med hög kompetens och mångårig erfarenhet. Enligt oss är tanken med fastighetsnätet att det skall vara en lika integrerad del av fastigheten som exempelvis elsystemet, oavsett om det rör sig om data eller telefoni. Våra kunder består av allt från fastighetsbolag, företag till privatkunder.

Styr- & reglerinstallation - Smarta hem

Dagens styr- och reglersystem erbjuder nya möjligheter att styra och kontrollera fastighetens funktioner. Allt ifrån belysning och ventilation till larmsystem och kameraövervakning. Det finns massor av system till olika syften. Dock gäller det att veta vilka som är kompatibla med varandra och passar just din fastighet. Vi har kunskapen och kompetensen och kan därmed ge dig goda råd gällande klimataspekter, säkerhet, reservdelar, inomhusmiljö osv. Kontakta oss för installation av Smarta hem-system!

ROT-Avdrag

Som privatperson är du berättigad till ROT-avdrag när du anlitar oss som elektriker vid elinstallation i bostad, renoveringar och underhåll av fastighet samt om- och tillbyggnad. Förutsättningen för att du ska få ansöka om ROT är att företaget du anlitat innehar F-skattsedel och självklart har vi det. 

” Rotavdragets och rutavdragets storlek räknas ihop och får sammanlagt uppgå till max 50 000 kronor per person och år. Du kan inte få 50 000 kronor för varje bostad du har. Det finns dock inget maxbelopp per fastighet, så flera personer kan dela på arbetskostnaden och få rotavdrag eller rutavdrag i samma bostad. Du kan få rotavdrag med som mest 30 procent av arbetskostnaden och rutavdrag med som mest 50 procent av arbetskostnaden.”

 

Mer information om ROT-avdraget hittar du på Skatteverkets webbsida, läs mer här.